Muziek

Paul Mundy saxophoonspeler en muziek educator
Sinds 2015 speelt buurtbewoner Paul Mundy jazz op ons terras voor de bezoekers. Dit heeft een grote aantrekkingskracht op met name de ouderen. Hierdoor wordt het terras een ontmoetingsplek tussen ouderen en andere bezoekers
linkedin.com

The Bayou Mosquitos
Sinds 2014 een graag geziene muziekgroep op ons terras die de ouderen verblijdt met zijn mooie ‘Americanana’ muziek;
bayoumosquitos.com

De Fietsplantage
Kunstenaarsduo met thematische performance met als doel enthousiast te verwarren.
Olv Diederick van Rijsewijk, vaste medewerker van De Boshalte.

Vaste prik op zondagen: DJ Elja
Met Vinyl plaatjes uit de oude doos met vintage platenspeler
eljadelange.nl

Twinsosophy & The Philosopher
De tweeling Maxime en Joey Caton en broer Benjamin vrolijken het terras op met hun ukeleles. Ze spelen voor de ouderen welbekende meezingers.

Ibou en Maringo Het muziekcollectief (intercultureel muziekpodium)
Dit muziekduo heeft onlangs in samenwerking met een deel van afro-mix Amsterdam een optreden verzorgd voor de burendag Marius ten Catehof en zijn welbekend met de doelgroep. Wij zien ze graag vaker op het Boshalte terras optreden.

Tango-middagen door Martijn Grunwald
Tango DJ en tango-docent bij Mi Lunes . Heeft al verscheidene tango-salons bij de Boshalte georganiseerd

Kinderactiviteiten

Peuters in het wild
Sinds 2015 is dit een vaste wekelijkse activiteit bij de Boshalte van maart tot november. Voorheen was Peuters in het wild genoodzaakt deze activiteit in de wintermaanden te staken vanwege gebrek aan binnenruimte. Dankzij het winterpaviljoen kan deze activiteit het hele jaar door plaatsvinden.
peutersinhetwild.nl

Peuters in het wild hoort bij: Natuur is een feest
Evenementen voor de jeugdige natuurliefhebber, voor kinderen vanaf 4 jaar.
natuuriseenfeest.nl/

Zwaardspel.nl
Egon Adel en Jeff Carr geven bijzondere workshops theater voor leeftijden 6-16 jr, die kinderen bovendien weerbaar maken. Zijn al sinds 2014 aan de Boshalte verbonden.

Kindertheatergroep De Mammies

De Mammies speelt al vele jaren interactieve voorstellingen voor kinderen van 2 tot 8 jaar. De verhaallijn is eenvoudig maar fantasierijk. De kinderen worden uitgelokt om mee te denken en meer te doen. Door de inbreng van de kinderen is iedere voorstelling uniek.

demammies.nl

Natasja van der Jagt
Sinds 2014 verzorgt buurtbewoner Natasja de aankleding van het terras. Bovendien doet zij het hele jaar door, mits het weer het toeliet, creatieve workshops voor jong en oud op het terras van de Boshalte. Deze activiteiten zetten wij onverminderd met haar voort.
natasjavanderjagt.com

Overige activiteiten voor ouderen en andere doelgroepen

IMBY Storytelling

Inmiddels zijn bij veel IMBY groepen de Storytelling-avonden ontstaan: nieuwkomers en oudkomers, Amsterdammers vertellen elkaar waardevolle, bijzondere verhalen. Omdat de Boshalte een ontmoetingsplek is voor velen is de beoogde winterruimte een plek bij uitstek geschikt voor deze activiteit. IMBY zoekt altijd plek voor deze activiteit en heeft hierin de samenwerking gevraagd met de Boshalte.

Schrijfcafe Amstelveen
Het Schrijfcafé is een mooie manier om ouderen en jongeren creatief te laten omgaan met hun herinneringen, wensen en verlangens. Door Lucienne Nijssen, buurtbewoner.

Janneke en Nicole Cateringbedrijf “Puur Genieten”
Met dit bedrijf organiseren wij regelmatig catering-middagen in de buurt voor de minder draagkrachtige en oudere bewoners, tegen een kleine vergoeding voor de gasten. Zij verzorgen ook de wekelijkse verse maaltijden voor ‘Maaltijd voor iedereen’.

Levenscoach Tessa van Keeken

Tessa biedt verschillende activiteiten aan waaronder reiki, meditatie en ontspanningsochtenden. Sinds kort begeleidt ze ook de Lommerrijke wandeling, waarbij ze een wandeling begeleidt in het Amsterdamse Bos met een klein groepje Senioren. Tessa maakt tijdens de wandeling de wandelaars met diverse Mindfulness oefeningen bewust van zichzelf, waar zij staan in het leven en de omgeving/ de natuur. De wandeling is aangepast op Senioren die mogelijk slecht ter been zijn zodat iedereen mee kan doen.